MENU

5 znakov, ktoré signalizujú čas na zmenu zamestnania

Kedy je čas na zmenu zamestnania?

Chodíte do roboty s radosťou, nadšením, tešíte sa na svojich kolegov? Baví Vás to čo robíte?
Alebo v nedeľu večer už máte po nálade, keď si spomeniete na prácu v pondelok?

Ak Vás Vaša práca napĺňa, tak nie je čo riešiť. Ale ak máte viacero z nasledovných príznakov, je čas na zmenu zamestnania.

1. Práca, ktorú robíte Vás nebaví.

Robili by ste túto prácu, aj keby neexistovali peniaze a každomesačná výplata? Ste z práce znudení? Neuspokojuje Vás? Nemáte žiadne nové inšpirácie? Cítite sa ako vyhoretý a nemáte chuť už nič riešiť? Je čas na zmenu. Život je o každodennej radosti, tak začnite rozmýšľať ako skĺbiť radosť s pracovnou náplňou.

2.Práca Vás neposúva ďalej a Vy sa chcete rozvíjať.

Máte vyššie ambície? Chcete tvoriť alebo byť súčasťou inovácií, zlepšení a súčasná práca Vám to neumožňuje? Máte pocit, že máte naviac, ale nie je kam rásť? Chcete sa učiť nové veci, ale súčasná práca to neumožňuje? Je čas porozmýšľať nad tým, čo by Vás viac napĺňalo, kde by ste sa mohli viac realizovať. Alebo porozmýšľať nad vlastným podnikaním.

3. Atmosféra na pracovisku sa dá krájať.

Kolegovia nie sú Vaša krvná skupina? Ste tímoví hráč a kolegovia individualisti?  Nedokážete sa zhodnúť ani na základných pracovných náležitostiach. Kolegovia alebo nadriadený Vás ignorujú a Vy neviete prečo? Na obed chodíte každý zvlášť a spoločné chvíle pri varení kávy sa dávno vytratili? Pravdepodobne túto atmosféru nedokážete zmeniť a tak je vhodnejšie odísť skôr, ako na to doplatí Vaše zdravie. Dnes už veľa firiem podporuje tímovú prácu a dbá na príjemnú atmosféru a firemnú kultúru. Určite takú nájdete aj Vy.

4. Do práce chodíte s odporom, bolí vás žalúdok každé ráno.

Poznám veľa ľudí, ktorí nemajú radi nedeľu, pretože sa už od obeda stresujú, čo bude zase v robote. Ráno vstávajú so stiahnutým žalúdkom a s nechuťou sa opäť vydajú na cestu do práce. Ak patríte aj Vy medzi túto skupinu ľudí, je vhodné povedať si, či je to len určitou averziou k práci, alebo sú tu aj ďalšie dôvody. Ak Vás súčasne Vaša práca nenapĺňa alebo je v kancelárii, obchode, prevádzke dusno môže Vám tento stres z práce priniesť aj choroby v rôznej podobe. Možno stojí za to mať o pár Eur menej, ale pevné zdravie.

5. Vaše JA vám hovorí, že má pre Vás iný zámer.

Vaše vlastné Ja sa prebúdza a Vy začínate hľadať viac ako prácu? Hľadáte sebarealizáciu alebo vyšší zmysel? Takto dnes začína rozmýšľať čoraz viac ľudí. Do tejto skupiny patrí mnoho mladých ľudí z generácie Millenials, ale aj ľudia v strednom veku, ktorí po rokoch života začínajú hľadať svoj vlastný zmysel a naplnenie. Je na čase začať rozvíjať svoj talent, ktorý Vás dokáže urobiť šťastným.

Ak ste sa našli v niektorom z týchto bodov, je čas porozmýšľať nad zmenou zamestnania. Ak je dôvodom najmä bod. č. 5, je vhodné zamyslieť sa nad vlastnou cestou podnikania. Sama som si touto zmenou prešla. Odísť z istoty, manažérskej pozície a pravidelného príjmu nie je jednoduché. Rovnako ako začať v dnešnom vysoko konkurenčnom prostredí podnikať. Ale stojí to za to. Je to životná výzva pre každého z nás.

Ak máte záujem o konzultácie ako uskutočniť zmenu a začať napĺňať svoje vlastné sny, rada Vám pomôžem.

Páčil sa vám tento článok? Ukážte ho aj iným.

MENU